FAQ

De verhuur is gestart! Kijk in de woningzoeker voor het actuele aanbod en schrijf je in voor beschikbare woningen. De oplevering wordt verwacht in januari 2023.

Wij hebben voor jou alvast enkele veel gestelde vragen beantwoord. Deze antwoorden zijn echter aan verandering onderhevig en worden met regelmaat geüpdatet. Aan de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend en zijn niet bedoeld als onderdeel van de huurovereenkomst. De definitieve voorwaarden en onderdelen worden vermeld in de overeenkomst. Kijk in de woningzoeker voor het actuele aanbod en schrijf je in voor beschikbare woningen.

Inschrijving

De inschrijving is online. Dit is vergelijkbaar met een papieren inschrijving, die vaak gebruikt wordt. Maar door de digitale verwerking kunnen wij sneller reageren en je kunt alles gemakkelijk vanuit huis organiseren. De inschrijving bestaat uit verschillende onderdelen en in deze stappen worden diverse controles uitgevoerd:

 • Inschrijven
  Dit doe je online via de website. Je selecteert de beschikbare woningen, die passen bij je inkomenssituatie. Tijdens de inschrijfperiode kun je woningen selecteren en vul je de ontbrekende gegevens in. We vragen bij de inschrijving om een bewijs van inkomen. De overige documenten die nodig zijn volgen later nadat je de woning hebt geaccepteerd.
 • Voorlopige toewijzing
  De woningen worden vervolgens toegewezen onder alle kandidaten die zich volledig hebben ingeschreven met bewijs van inkomen. De woningen worden toegewezen aan de best passende kandidaat.
 • De voorlopige toewijzingen worden bekend gemaakt per mail
  Wanneer je een voorlopige toewijzing ontvangt, kun je deze vervolgens accepteren of verwerpen. Indien je de voorlopige toewijzing hebt geaccepteerd, zullen wij vervolgens de uitgebreide finale credit check uitvoeren. Dit houdt onder andere in dat wij bijvoorbeeld BKR-registraties checken en indien nodig werkgevers nabellen.
 • Eindcontrole en definitieve acceptatie
  Wanneer je dossier o.b.v. de credit check e.d. volledig akkoord bevonden is, ontvang je per email bericht over de goedkeuring en krijg je de huurovereenkomst digitaal ter ondertekening aangeboden. Deze onderteken je digitaal middels IDIN. Wijzigingen door de huurder op de huurovereenkomst zijn niet mogelijk.
 • Oplevering
  Voorafgaand aan de oplevering ontvang je gedetailleerde informatie over de ingebruikname, verhuizing, energiecontracten enz. Zo mogelijk ontvang je minimaal 4 weken voor de sleuteloverdracht per mail bericht. Tijdens de sleuteloverdracht wordt je identiteitsbewijs gescand volgens AVG-richtlijnen op echtheid en registratie in vermissingen.

Voor de online inschrijving moeten verschillende documenten geupload worden. Lees alles hierover onder spelregels.

Toetsing en inkomen

Je kunt een appartement huren als je er zelf in gaat wonen én je na de verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Nijmegen.  Een andere belangrijke voorwaarde is dat je over voldoende inkomen beschikt om de huur te kunnen betalen, nu en in de toekomst.

Hiervoor gelden inkomensrichtlijnen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je geen negatieve BKR-registratie hebt. Onderdeel van de verhuurprocedure die wij uitvoeren is een BKR Credit Check en Sanctietoets.

Ga uit van de volgende inkomensrichtlijnen:

 • Minimaal bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen) van ca. 4 x maandhuurprijs.
 • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
 • Gepensioneerden: optelsom van AOW en eventueel netto pensioen minimaal 3 x de maandhuurprijs. Eventueel aangevuld met voldoende eigen vermogen om langdurig het tekort op de inkomensrichtlijn aan te kunnen vullen.
 • Zzp’er, zelfstandig ondernemer of DGA:
  • een nettowinst voor belasting aantoonbaar aan de hierboven vermelde inkomensrichtlijn;
  • je bent minimaal een volledig boekjaar aan het ondernemen.
  • Wanneer er niet volledig voldaan wordt aan de inkomenseisen, kan er een waarborgsom worden gevraagd.

Na sluiting van de inschrijving worden alle inschrijvingen gecontroleerd op de (inkomens)voorwaarden en of je een sleutelberoep hebt (alleen geldig voor Crevas). Je ontvangt een mail over de toewijzing. Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, wordt er geloot.

De inschrijving is nu gewoon open en bij beschikbaarheid wordt er passend toegewezen.

Mensen met een sleutelberoep zijn werkzaam bij bedrijven die uitsluitend als doelstelling hebben diensten te leveren of werkzaamheden te verrichten die zijn gericht op het maatschappelijk belang of werkzaam zijn bij overheidsinstellingen. Met voorrang voor zorg, onderwijs en veiligheid.

Nee, garantstellingen van ouders zijn niet mogelijk.

Nee, dit zijn geen studentenappartementen.

Nee, de studiefinanciering van DUO telt niet mee als inkomen.

Nee, je krijgt geen huurtoeslag voor een huurappartement in de vrije sector. Voor huurtoeslag mag de  kale huurprijs (exclusief servicekosten & kosten voor warmte, water en elektriciteit) niet meer dan €763,47 (2022) per maand bedragen.

Nee, deze inkomsten zijn niet gegarandeerd/vast.

Nee. Als oproepkracht, uitzend- of flexwerker heb je minder zekerheid over je inkomen, je brutoloon kan iedere maand wisselen. Alleen gegarandeerde/vaste inkomsten tellen mee bij het berekenen van de bruto-inkomsten.

Je kunt een uitkering, wanneer dit een gegarandeerd/vast 2e inkomen is, optellen bij het gezamenlijke bruto-inkomen.

De huurder(s) met zijn of haar gezin. Alle gezinsleden worden ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Nijmegen. Appartement delen is niet toegestaan.

Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de verhuurmakelaar bericht over deze huuringangsdatum.

Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt.

Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Huren en voorwaarden

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Je betaalt naast je “kale” huur maandelijks een voorschot op de servicekosten. Denk hierbij aan kosten van elektriciteit ten behoeve van de algemene ruimtes, onderhoud van algemene installaties, liften, binnentuin, schoonmaakkosten, water, telefoonkosten lift, glasverzekering en een aantal gemeentelijke heffingen.

Houd verder ook rekening met de kosten voor privé gebruik van water, energie, inboedelverzekering en (gemeentelijke)belastingen.

De hoogte van de servicekosten is momenteel nog niet bekend.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Bezichtiging en oplevering

Volgens de huidige planning krijgen de huurders van Crevas begin 2023 de sleutels van hun appartement. Let op! Dit is een prognose.

Prognose oplevering van Dronk en Elft is eind 2023.

Je bent vast heel nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien! Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met artist impressions. Op de bouw is het niet mogelijk om gewoon even langs te lopen. Er zijn namelijk strenge veiligheidsrichtlijnen om ongevallen te voorkomen. Mogelijk komen er ook foto’s beschikbaar, of een online rondleiding. Deze vind je dan op deze website terug. Indien het mogelijk is om een kijkmoment op de bouw te organiseren, ontvang je een uitnodiging per email. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven hierover.

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden kaal opgeleverd met een afgewerkte badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning. De ligging van de woning kun je zien op de verdiepingsplattegrond.

Kwaliteit

Ieder appartement wordt opgeleverd met een luxe witte strakke Keller keuken met zwart composietstenen aanrechtblad, inbouwapparatuur van ATAG: koel- vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser. De keukenindeling verschilt per type en wordt weergegeven op de plattegronden.

De badkamerindeling verschilt per type en wordt weergegeven op de plattegronden.

De wanden worden uitgevoerd met wit gestucte wanden. Het resultaat zit tussen behang- en sausklaar in. De wanden moeten nog wel door huurder voorzien worden van een saus- of behanglaag. Het plafond krijgt spuitwerk. De wand in een separaat toilet krijgt boven de tegels (vanaf 1,35 meter hoog) ook spuitwerk.

Onder harde vloeren zoals laminaat zal een ondervloer moeten komen met minimaal 10Db geluidsisolatie. Plavuizen en gietvloeren e.d. zijn niet toegestaan.

Een commerciële ruimte, de entree met brievenbussen en een gezamenlijke fietsenstalling met plek voor 90 fietsen.

In Hart van de Waalsprong komt stadsverwarming. De huurappartementen worden verwarmd door vloerverwarming. In de badkamer hangt tevens een elektrische radiator.

Ja, er wordt in iedere huurappartement een individuele mechanische ventilatie geïnstalleerd.

De appartementen in nieuwbouwproject Hart van de Waalsprong zijn gebouwd met aandacht voor duurzaamheid. De appartementen zijn uitstekend geïsoleerd en op het dak komen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, komt ten goede van een deel van de appartementen.

Je mag de binnenkant van de appartement naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Echter niet de kozijnen! Daarnaast is het niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren. Uiteraard mag je wel boren in de wand of het plafond om iets op te hangen. Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit het appartement te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Parkeren, opstal en tuin

Ja, er is beperkt mogelijk om jouw auto te parkeren. Er is een parkeervoorziening in blok B. Daar kun je een parkeerplaats huren (betreft een zwerfplek, dus geen vaste plek). Het abonnement dient te worden afgesloten met de exploitant. Tijdens de inschrijving kun je aangeven of je interesse hebt in een parkeerplek, wij bieden echter geen garantie dat er een plek voor je is. De abonnementskosten zullen circa € 50 per maand bedragen.

Nee, er is geen externe berging.

Staat je vraag er niet bij?

Vul je vraag in en wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Toestemming*