Huren in De Waalsprong

Hoe werkt de woningzoeker en hoe schrijf je jezelf in?
Ga direct naar de woningzoeker of lees hieronder de uitleg!

Inschrijven is mogelijk tot en met 31 augustus 2022.
Vrijdag 2 september wordt de toewijzing per mail bekend gemaakt.

Kies jouw voorkeurswoningen uit. Dit doe je via de woningzoeker, welke te vinden is in het menu. Hier kun je vervolgens de woning toevoegen aan jouw favorieten door te klikken op het hartje. Boven in het scherm zie je dat de woningen(en) aan jouw voorkeuren zijn toegevoegd door het cijfertje naast het menu item registreren. Wanneer jij jouw voorkeuren (minimaal 1) hebt toegevoegd kun je starten met de inschrijving.

Zodra je voorkeurswoningen hebt geselecteerd, zijn deze toegevoegd aan je favorieten en kun jij jezelf inschrijven via het inschrijfformulier. Let op: mocht er al een mailadres bij ons bekend zijn vanwege een voorinschrijving. Zorg er dan voor dat je dit e-mailadres gebruikt. Vervolgens ontvang je van ons een e-mail met een link voor het aanmaken van een account voor jouw online persoonlijke dossier.

Na het verzenden van jouw inschrijving inclusief voorkeurswoningen kun je inloggen in je online woningdossier middels de al bekende of toegezonden (e-mail) inloggegevens. Wanneer je alle informatie in je dossier hebt ingevuld, voeg je een bewijs van inkomen toe aan de inschrijving. Dit is een belangrijk onderdeel van de inschrijving. Zonder dit document kunnen we je dossier niet beoordelen en een voorlopige toewijzing verstrekken. Je overige documenten zijn dus pas nodig nadat je een toewijzing hebt geaccepteerd (met uitzondering van het bewijs van inkomen).

Zodra jouw inschrijving is voltooid, wordt jouw inschrijving vergrendeld en kun je niks meer aanpassen. Wil je jouw inschrijving heropenen? Stuur dan een her-openings aanvraag naar waalsprong@wooove.nl. In je online dossier vind je alle ontwikkelingen en updates omtrent het toewijzingsproces. Zodra er een nieuwe ontwikkeling plaatsvindt, ontvang je daar altijd een e-mail over met een koppeling naar jouw persoonlijke online dossier.

Zodra er een toewijzing mogelijk is ontvang je bericht per mail, deze kun je accepteren of verwerpen. Wanneer je accepteert, worden er dossier controles uitgevoerd. Hierover ontvang je van ons een email. Je ontvangt uiterlijk 2 weken nadat je dossier volledig is (alle benodigde documenten voor controle) de definitieve uitslag. Het huurcontract wordt op een later moment verzonden. Je ontvangt zo veel als mogelijk, 4 weken voor de oplevering, bericht van de definitieve opleverdatum.